בשנים האחרונות המודעות לגבי הנושא של חרדה והתקפי חרדה בפרט עלו, לא מעט בזכות מקרים שהגיעו לאמצעי התקשורת ובהם נחשפו בגילוי לב מבוגרים כמו גם בני נוער אשר סיפרו בגלוי על החרדה שמשפיעה על איכות החיים שלהם, ואפילו של הסביבה. למעשה, בעידן שבו חרדה הפכה לחלק בלתי נפרד משגרת החיים של מיליוני בני אדם בכל רחבי העולם ובוודאי כאן בישראל, ניתן בהחלט לומר כי היכולת ליצור שינוי ולהתמודד בצורה נכונה עם החרדה כוללת לא רק קבלת טיפול אלא גם שינוי תזונתי שיכול לסייע נגד החרדה. מהם המאכלים שיכולים לסייע ומה חשוב לדעת אודות חרדה בפרט? להלן כל הפרטים.
מה הקשר בין התזונה לבין חרדה?
התקפי חרדה עלולים להתרחש באופן לא צפוי ובכל גיל. מבוגרים כמו גם בני נוער עלולים עשויים לסבול מקשיי נשימה בהתקף חרדה לצד קצב לב מואץ, יובש בפה וכן תסמינים פיזיים נוספים שעלולים להשבית לחלוטין מפעילות, במידה ומדובר בהתקפי חרדה חוזרים ונשנים. בשנים האחרונות עולם התזונה ובראשו דיאטנים מומחים בוחן לעומק את הקשר בין התזונה לבין חרדה והתקפי חרדה, וזאת לאחר גילויים של מומחים לתחום התזונה אשר מצאו כי חוסר איזון של מולכים עצביים יכול להוביל לחוסר איזון במערת העיכול, ובהתאם לכך לתופעות כמו חרדה.
קשר הדוק בין חרדה בין המצב הבריאותי
זה לא סוד שבשנים האחרונות המודעות לגבי התזונה וההשפעות שלה על הגוף עלתה, לא מעט בזכות מחקרים שמצאו קשר ממשי בין התזונה לבין תופעות בריאותיות כמו למשל נשירת שיער, ירידה דרסטית במשקל לצד שינויים גם במצב הרוח, כמו למשל החרפה של תסמיני החרדה. למעשה, רמות גבוהות של סוכר לצד מזון מתועש עלול ליצור דלקות במערכות העיכול שמשפיעות באופן ישיר על המוח ובהתאם לכך גם על הפרשת ההורמונים האחראיים על ויסות מצב הרוח. אומנם תזונה לא יכולה לרפא ברגע אחד את החרדה אבל בהחלט יכולה להפחית את התדירות של התסמינים של התקפי חרדה, ועל כן יצירה של שינוי תזונתי היא הכרחית בעבור יצירה של אורח חיים בריא ומאוזן – גם בהקשר של הגוף אבל לא פחות מכך, הנפש.
מהו המזון המומלץ להתמודדות עם חרדה?
אם גם אתם מתמודדים עם חרדה מוגברת והתקפי חרדה, השלב הראשון הוא קודם כל לפנות לקבלת טיפול שיכול לסייע לטובת התמודדות עם התסמינים. בנוסף, יצירת שינוי תזונתי בדמות הגברת צריכה של מאכלים שישפרו את מצב הרוח כמו למשל אספרגוס, שוקולד מריר, ברוקולי ואבוקדו מהווים דרך מצוינת ליצור איזון תזונתי, כל זאת לטובת התמודדות עם חרדה והפחתה של התסמינים הנלווים. כאשר מחליטים לבצע שינוי תזונתי רצוי שלא לבצע את התהליך לבד אלא בסיוע צמוד מצד תזונאית, כל זאת מתוך מטרה ליצור איזון תזונתי שיתבטא הן באיזון של החיידקים החיוביים בקיבה אבל גם בהגברת צריכה של חומצות אמינו אשר חיוניות ליצירה של איזון עצבי.
לסיכום
שינוי של הרגלי התזונה הוא הכרחי לטובת יצירה של אורח חיים בריא ומאוזן, גם בגוף אבל לא פחות בנפש. התמודדות עם התקפי חרדה בכל גיל יוצר לא פעם תחושה של לופ ממנו קשה מאוד להיחלץ, בוודאי כאשר מדובר בהתקפי חזרה חוזרים ונשנים. פנייה לקבלת טיפול רגשי ממוקד לחרדות לצד הגברת צריכה של מזון עשיר בוויטמינים, ברזל, סידן וכמובן חומצות אמינו, כחלק מהבנה כי לתזונה יש חשיבות גם מבחינת הפחתת התסמינים של החרדה, כמו התקף.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.