מכורים לאוכל אסייתי? המטבח התאילנדי הוא בין המטבחים האסיאתיים הפופולריים ביותר בארץ ובעולם, ואכן מדובר במטבח מרתק וייחודי השם בראשו חומרי גלם מקומיים וטריים המשמשים להכנת כל אותן מנות מסורתיות ומנצחות שקשה שלא להתאהב בהן. אם אתם חובבי אוכל מושבעים ועדיין לא מכירים את מנות הדגל של המטבח התאילנדי, במאמר זה נציג לכם את כמה מהמנות התאילנדיות שאתם פשוט חייבים להכיר ולטעום!
פאד תאי
אחת המנות שאתם פשוט חייבים לטעום בטיול הקרוב עם כל המשפחה בתאילנד היא, ללא צל של ספק, הפאד תאי. מדובר במנת אטריות אורז מוקפצת שמוכרת בכל העולם המערבי ומזוהה עם המטבח התאילנדי העשיר. כמו כן, הפאד תאי היא גם אחת המנות הנפוצות והאהובות ביותר בתאילנד, שמרכיביה עשויים להשתנות מאזור לאזור אך לרוב כוללים ביצה, טופו, סוג מסוים של בשר, ירקות, פלפל חריף ורוטב המורכב מרוטב דגים, תמרהינדי וסוכר דקלים. נהוג להגיש את הפאד תאי עם שברי בוטנים ועלי כוסברה, והמקומיים נוהגים לסחוט מעל המנה מעט מיץ ליים.
פאד קפאו
מנה נוספת המזוהה עם תאילנד היא הפאד קפאו, מנה מהירה של בשר המוקפץ בווק יחד עם פלפלים חריפים ועם בזיליקום תאילנדי. הבזיליקום התאילנדי הוא זה שמעניק למנה את טעמה הייחודי, וממש לא מדובר בבזיליקום שאנחנו מכירים כאן בארץ – מדובר בבזיליקום בעל ניחוח אניסי המזכיר שומר. מנת הפאד קפאו נפוצה בתאילנד כמנת רחוב ונחוצות רק כמה דקות כדי להכין אותה, כך שהיא גם מתאימה להכנה ביתית מהירה. כמו כן, נהוג להגיש את המנה עם אורז ולעתים גם עם ביצת עין כאשר החלמון נוזלי.
מרק טום יאם
המרק התאילנדי המוכר והפופולרי ביותר הוא ללא ספק מרק הטום יאם, שידוע בטעמיו החריפים והחמצמצים ובצבעיו העזים. קיימות כל מיני גרסאות לטום יאם, כאשר בכל גרסה מוכרחים להתקיים שלושת מרכיביו העיקריים של המרק המעניקים לו את טעמו העוצמתי: למון גראס, ג'ינג'ר תאילנדי (גלנגל) וקפיר ליים. נהוג להכין את הטום יאם עם עוף או עם פירות ים, ועל אף שהמרק בגרסתו המקורית הוא צלול, יש מי שאוהבים להוסיף לו מעט קרם קוקוס לקבלת מרקם סמיך. את המרק, בדומה לשאר האוכל התאילנדי, אפשר להגיש עם אורז או עם אטריות.
סום טאם (סלט פפאיה)
אחת המנות התאילנדיות האהובות ביותר בעולם היא הסום טאם. סום טאם הוא למעשה סלט המבוסס על פפאיה ירוקה ובוסרית, אותה נהוג לכתוש במכתש ועלי או פשוט לחתוך לרצועות ארוכות, דקיקות ופריכות. מדובר בסלט מרענן, קיצי ועשיר במרקמים, המתובל ברוטב משובח שמשלב טעמים עזים של חריפות, חמיצות ומעט מתיקות. בדומה לפאד תאי ולפאד קפאו, גם סלט הפפאיה הוא מנת רחוב ותוכלו למצוא אותו בכמעט כל שוק ברחבי המדינה האקזוטית.
מנגו סטיקי רייס
לסיום מתוק, הגיע הזמן להציג בפניכם את אחד הקינוחים התאילנדים הכי מדוברים ואהובים שיש: מנגו סטיקי רייס. הקינוח, שנמכר לרוב ברחובות תאילנד, הוא למעשה אורז דביק שעליו מניחים פרוסות של מנגו טרי, ומעל לכל מוזגים רוטב חם של חלב קוקוס מתובל. בעבור המקומיים מדובר בלא פחות ממעדן, ואכן הקינוח הופך נפוץ יותר ויותר גם בעולם המערבי ואפילו בישראל.
סיכום
לסיכום, אין ספק שתאילנד היא מדינה מיוחדת, אקזוטית ומרתקת, שאחד המאפיינים שהופכים אותה לכזו הוא המטבח הנהדר והייחודי שלה. כפי שבוודאי הצלחתם להבין במאמר, המאכלים התאילנדים מגוונים מאוד וטעמם עז ועשיר, ולכן אנחנו ממליצים לכם להכין את המאכלים הללו בבית או לנסות אותם בביקור הבא שלכם במדינה היפיפייה.