מי מאתנו לא אוהב שניצל? מדובר באחד המאכלים האהובים ביותר בכל בית בישראל והוא חוצה מגדרים ואפילו גילאים, וזאת בשל העובדה כי שניצל חם מהווה מנה מפנקת שגם מבוגרים ילדים אוהבים. אולם, טיגון עמוק של השניצל וכן חומרי גלם שאינם איכותיים הופכים את השניצל למנה מפנקת אבל גם בעלת ערך קלורי רב, לא מעט "בזכות" חומרים משמרים המצויים בתוך שניצל מוכן אותו אפשר לרכוש בכל מרקול. דרך מצוינת להפוך את התירס לבריא יותר יכולה להתבצע באמצעות טכניקה של אפייה בתנור אבל גם שילוב של תירס שהוא בעל ערך תזונתי רב. כיצד מכינים ומה חשוב לדעת רגע לפני? להלן הפרטים.
איך להכין שניצל תירס ביתי?
במקום לבצע רכישה של שניצל תירס עם חומרים משמרים, אפשר ואף רצוי לנצל את חומרי הגלם המשובחים בישראל לטובת יצירה של שניצלים מושלמים ובריאותיים. המרכיבים הם: 2 תפוחי אדמה, ביצה אחת, 400 גרם של תירס מגורד או תירס מקופסה, 1/2 כוס קמח, 1 בצל בינוני ומעט אגוז מוסקט. אופן ההכנה: בתוך מעבד מזון טוחנים את תפוחי האדמה לאחר שהם עברו אידוי וקילוף של הקליפה ביחד עם התירס. לאחר שהעיסה הפכה להיות אחידה מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב. בשלב השני מעבירים את התערובת לתוך קערה ומוסיפים תיבול בדמות אגוז מוסקט ומעט מלח. במקביל מרפדים תבנית אפייה ומחממים את התנור ל 180 מעלות. לציפוי של השניצל נשתמש בחצי כוס של פירורי לחם, שתי כוסות של שומשום, מלח ופלפל שחור. בידיים רטובות עוטפים את השניצל כאשר רצוי להשתמש ברצועות חזה עוף טריות אותן רכשתם באותו היום. לאחר שציפיתם את הבשר השלב הבא לאפות את השניצלים למשך כרבע שעה בתנור, ויש לכם שניצל תירס מושלם.
שדרוג שניצל תירס באמצעות רוטב קטשופ ביתי
על מנת לשדרג את שניצל התירס אפשר בהחלט להכין בבית רטבים כמו למשל רוטב קטשופ ביתי. מהם המצרכים? 500 גרם של עגבניות מרוסקות, 2 כפות של חומץ, כפית דבש, כפית שטוחה של מלח, פלפל לבן ומעט מים ע"פ הצורך. בתוך סיר מערבבים את כל המצרכים ומביאים לרתיחה, עד שנוצרת רמת סמיכות גבוהה. בשלב הבא טוחנים את התערובת באמצעות מוט בלנדר ומכניסים לקירור למשך כשעה. לאחר מכן מוציאים את הרוטב שהכנתם, מוזגים לתוך קערה אטומה ואפשר להשתמש בקטשופ לטובת תוספת מושלמת בעבור השניצל. שימוש בלחם כוסמין לצד מטבלים העשויים מחומרי גלם טבעיים הם אלו שיכולים לשדרג את המנה הזו ולהפוך אותה ממנת ג'אנק למנה בריאותית המספקת לכם ערכים תזונתיים גבוהים, כל זאת באמצעות שימוש בטכניקות אפייה וכן חומרי גלם משובחים שאותם ניתן לרכוש בכל רשתות השיווק כמו גם חנויות מתמחות ברחבי הארץ.