חינה הוא אירוע מסורתי שבמסגרתו כל בני המשפחה והחברים נפגשים, רגע לפני אירוע החתונה. מאחר שמדובר בטקס בעל שורשים עמוקים בתרבות המרוקאית, באופן טבעי יש גם כיבוד מיוחד שאינו דומה לכיבוד אותו נהוג להגיש באירועים אחרים. אם אתם בדיוק מתכננים את טקס החינה ורוצים לשלב אלמנט קולינרי עם ניחוח מסורתי, הגעתם בדיוק למקום הנכון. במדריך הזה נציג לכם את כל אפשרויות ההסעדה, מתוך מטרה להגיש באירוע שלכם אוכל משביע המשלב בין מסורת לבין קולינריה. מוכנים? בואו נתחיל!
קוסקוס מרוקאי
אוכל מסורתי מהתרבות המרוקאית או קוסקוס ועשבי תיבול. קוסקוס הוא חלק מהותי מהמטבח המרוקאי מאחר ונהוג לחשוב כי גרגירי הקוסקוס מסמלים את השפע כמו גם את האושר המצפים לשני בני הזוג, כאשר ניתן להגיש במסגרת של אירוע מסורתי כמו טקס החינה סוגים שונים של קוסקוס כמו למשל קוסקוס בשר, קוסקוס ירקות או אפילו קוסקוס מתוק המבוסס על שילוב של פירות יבשים ותמרים. בשילוב של קערות צבעוניות וגדולות להגשה, אין ספק כי מדובר בהזדמנות נהדרת ליצור מענה קולינרי מושלם, ובניחוח מרוקאי אותנטי.
דגים חריפים
באירוע חגיגי כמו טקס החינה, אפשר לשלב מאכל אהוב ומוכר מאוד מבית המטבח המרוקאי – דגים מרוקאים. מדובר במתכון אשר משלב דגים מסוג אמנון ביחד עם גרגירי חומוס וכן עשבי תיבול אשר מקפיצים את הטעמים, והופכים את המאכל הזה לחגיגה של טעמים בפה. כאן תוכלו למצוא מתכון נהדר לדגים חריפים בנוסח מרוקאי, כחלק מיצירה של תפריט מגוון המשלב דגים טריים לצד תוספת, כמו חלה למשל.
ז'אבן
מנהג מרוקאי באירועים משמחים כמו חינה כולל הגשה של ז'אבן, ממתק מרוקאי המורכב מסוכר, ביצים, מים וכן שלוש כפות של מיץ לימון. אפשר להכין את הממתק הזה בקלות באמצעות בישול על הגז של הסוכר והמים עד שנוצר סירופ, ולאחר הקצפה של הביצים במיקסר, להוסיף אותם בהדרגה לתוך הסירופ, עד שנוצרת קצפת אווירית. בשביל ליצור אלמנט ויזואלי, מומלץ להשתמש בשקית זילוף ובתוך קערה גדולה לזלף את הז'אבן, להוסיף סוכריות צבעוניות בצבע זהב או קישוט מזל טוב עם תמונה של חתן וכלה, ויש לכם קינוח מושלם לאירוע.
מופלטה
המופלטה היא אולי הסממן המובהק ביותר של המטבח המרוקאי. אפשר להזמין מראש מופלטות או להכין בעצמכם, כאשר לצורך הכנה של בין 30-40 מופלטות תצטרכו קמח לבן, מלח, מים ושמן קנולה. ברחבי הרשת אפשר לצפות בסרטונים אשר מציגים כיצד להכין את המופלטה בקלות, ובכך ליצור חוויה קולינרית שיכולה להשתלב באופן מושלם עם רוח האירוע. אל תשכחו להוסיף גם דבש וכן להגיש את המופלטות כשהן חמות.
ספינג'
הגשה של ספינג' באירוע חינה מהווה הזדמנות נהדרת לפנק את האורחים שלכם עם מאכל מרוקאי נימוח, טעים ומטוגן. קל מאוד להכין ספינג' בבית, מאחר ומדובר במוצרים בסיסיים ואין צורך בידע קודם במטבח. שימו לב להכין את הספינג' כמה דקות לפני הגעה של האורחים, כך שניתן יהיה להתפנק עם חגיגה של טעים המבוססים על בצק מצופה בסוכר.
לסיכום
מתכננים חינה מרוקאית? חלק בלתי נפרד מתהליך הארגון כולל כמובן את הנושא של ההסעדה. רצוי לדבוק בקו אחיד וכן לנצל את המטבח המרוקאי הססגוני לטובת חגיגה קולינרית משובחת המתכתבת באופן מושלם עם האופי השמח והמרגש של האירוע. כפי שציינו, אפשר להכין את האוכל בעצמכם או להזמין דרך חברת קייטרינג המתמחה בתחום הבישול המרוקאי, ובכך לסגור את הפינה האחרונה – רגע לפני חגיגות החינה.